Kaip atrodo kava skirtingose šalyse

0

1. Amerikietiška kava

Nors Amerikoje kavos pasirinkimas itin gausus, tačiau tikra amerikietiška kava gaunama, kai vanduo be papildomo slėgio leidžiamas per filtrą su malta kava. Sugėręs kavoje esančius aliejus, kitas medžiagas, patenka į puodelį. Arabica pasižymi kiek mažesniu kofeino kiekiu nei kitos rūšys, todėl puikus pasirinkimas vengiantiens kofeino.

2. Turkiška kava

Naujokai, atsargiai: turkiška kava patiekiama su smulkiai maltomis pupelių nuosėdomis, todėl žinoma kaip labai juoda ir stipri bei ne pati švelniausia gomuriui. Kadangi gaminama ne filtruojant, o verdant, ji turi daugiau širdžiai naudingų medžiagų, tokių kaip polifenolių, kurie saugo kraujagysles.

3. Vietnamo kava su kiaušiniu

Šiuo gėrimu galima pakeisti desertą. Gaminama su kiaušinio tryniu, kondensuotu pienu, cukrumi ir karšta kava. Skirtumas nuo įprastų desertų tas, kad šis, panašus į tiramisu, užkandis palyginus turi daug baltymų.

4. Kaffeost, Suomija

Tai kava su… sūriu. Juustoleipä rūšies sūris užpilamas kava ir leidžiamas išmirkti. Išgėrus kavą, suvalgomas sūrio gabalėlis. Keletas tokių puodelių per dieną papildys mitybą naudingais pieno riebalais ir baltymais. Galbūt iš to gimė ši neįprasta ir kaloringa kava?

5. Maroko prieskonių kava

Gaminama iš kavos pupelių, maltų su sezamo sėklomis, muskato riešutais, juodaisiais pipirais. Pasižymi labai sodriu ir spalvingu skoniu. Dėl prieskonių sudėtyje gausu antioksidantų ir net medžiagų, veikiančių prieš depresiją.

6. Argentinos kava Lagrima

Argentiniečiai gamina anti-kavą. Ją sudaro beveik vien pienas, pieno putos ir tik truputis kavos. Todėl gėrimas turi mažai kofeino, mažai kavos skonio, bet daug kalcio.

7. Meksikietiška Café del Olla

Meksikietiška kava yra filtruojama tradiciškai per popierinį filtrą į molinį indą, pridedant cinamono ir nerafinuoto cukranendrių cukraus – piloncillo. Be jokių dirbtinių ar kitaip apdorotų nenatūralių priedų, ši kava yra viena švariausių. Bet reikia būti atsargiam dėl didelio cukraus kiekio puodelyje.

8. Prancūziška kava su pienu

Pracūziškai – Café au lait. Tai beveik įprasta Latte kava, tik vietoje stiklinės patiekiama puodelyje. Pasirinkus kavą be kofeino, išeitų puikus šiltas pienas prieš miegą.

9. Ispaniška kava Bombon

Tai espresso kava su saldintu sutirštintu pienu. Dvigubas šio gėrimo puodelis (stiklinė) turi apie 14 gramų cukraus! Verčiau šią kavą rinktis su paprastu, nesaldintu kondensuotu pienu.

10. Espresso Romano, Italija

Daugelis pasaulio kavos mėgėjų sutiktų, kad italai tikrai moka gaminti kavą. Jie savąją espresso patiekia Romanišku stiliumi – su citrinos griežinėliu, kuriuo ištrinami puodelio kraštai ir kuris toliau paliekamas mirkti kavoje. Citrina ne tik paryškina kavos skonį, bet ir suteikia šiek tiek vitamino C.

11. Australijos balta kava

Espresso kava su dviem trečdaliais puodelio pieno. Tai lyg mažesnė latte versija, tinkanti norintiems sumažinti pieno produktų vartojimą.

12. Yuan Yang, Honkongas

Ne paslaptis, kad Tolimieji Rytai – arbatos mėgėjų šalys. Tai galioja netgi tada, kai kalbama apie kavą. Ši populiari Hongongo filtruota kava sumaišoma su juoda arbata ir pienu. Gaunamas galingas antioksidantų mišinys, kuris, kaip tyrimai skelbia, gali užkirsti kelią kai kurioms vėžio formoms.

13. Kubos kava

Ypatingai juoda ir stipri kava su cukrumi be jokio pieno – tikras energinis užtaisas kavos gurmanams. Ar žinojote, kad tamsiai skrudintos kavos pupelės turi 15-20% mažiau kofeino nei šviesesnės?

Šaltinis: shape.com

DALINTIS

NĖRA KOMENTARŲ

KOMENTUOTI