Pica, kaip ir kitas panašus maistas, sukelia tam tikras reakcijas organizme. Ne visos jos blogos, tačiau kai kurios net pavojingos.
0 … 10 minučių
Pirmi kąsniai aktyvuoja smegenų malonumų centrą. Gaminasi virškinimo enzimai, kurie skaido angliavandenius, kad organizmas galėtų juos įsisavinti.
10 … 15 minučių
Cukrus patenka į kraują, nors riebalai ir baltymai sulėtina jų įsisavinimą. Pasijaučiate žvalesni. Jei valgote skubėdami, kemšate, gali atsirasti pilvo pūtimas.
15 … 20 minučių
Leptino, hormono, kuris praneša, kad laikas sustoti valgyti, lygis kyla, nes ląstelės gauna cukraus. Jei nereaguojate ir valgote toliau, ląstelės atsisako šio kuro ir siunčia jį į kepenis paversti į riebalus.
Po 30 minučių
Jei nepersivalgėte, jaučiatės energingi. Kūnas nustoja gaminęs alkio hormoną greliną. Sūrio riebalai pradeda patekti į kraują, pakeldami trigliceridų (kraujo riebalų) lygį, kas padidina kraujagyslių ligų pavojų, pavyzdžiui, krešulių, ypač tiems, kas dažnai valgo riebų, greitą maistą.
45 … 60 minučių
Trumpam pakyla kraujo spaudimas, kuris gali išjudinti krešulius kraujagyslėse. Geros naujienos tos, kad leptinas - aukščiausiame lygyje, todėl apie maistą nėra net minties.
Jei nuo picos nenugrandėte baltymų - sūrio ir mėsos, jaučiatės žvaliai. O jei valgėte tik picos padą, apima miegas dėl hormono serotonino, kuris gaminamas, kai valgote vien angliavandenius.
3 … 4 valandos
Cukraus lygis normalizuojasi ir alkio hormonas grelinas vėl pasirodo. Kadangi kraujyje trigliceridų kiekis vis dar didelis ir toks išliks dar keletą valandų, geriausias pasirinkimas - nesaldus ir neriebus užkandis.
Dar vėliau…
Jei jūs pakankamai aktyvus ir sveikas, picos gabalėlis retkarčiais tikrai jūsų nenužudys. Jis netgi neturės įtakos jūsų svoriui, kol picos gabalėliai nevirs gabalais.
Šaltinis: dailymail.co.uk